Efter en hel del repetitioner som påbörjades i höstas var det på söndagen dags för Kulturskolans teaterelever att bjuda på föreställningen Orfeus - en föreställning som bjöd på tragik och kärlek med visuell kraft från dödsriket.

Enköpings-Posten var på plats under söndagskvällens premiärföreställning i den stora filmsalongen på Joar Blå.

Förväntningarna var höga bland nära och kära när klockan slog fyra och ljuset i salongen släcktes och ridån gick upp.

Artikelbild

| Tack. Kulturskolans teaterelever tackar publikenefter föreställningens slut.

Ensemblen bestod av elever från Kulturskolans teaterklass.

– Det är första gången vi gör något sådant här med teaterklasserna. Det är tack vare elevernas ambitiösa arbete och nyfikenhet som det har blivit en föreställning av det här. Det har varit ett väldigt avancerat arbete och jag är mycket imponerad av elevernas utveckling, sade teaterlärare Susanna Forsberg.

Myten berättar att Orfeus var gift med den vackra nymfen Eurydike. Han spelade lyra och sjöng mycket vackert och fick hela naturen att lyssna.

Legenden säger att Eurydike råkade trampa på en giftorm och blev biten och dog. Orfeus beslöt sig då för att återföra Eurydike till de levande och gav sig i väg mot dödsriket där Hades och Persefone härskade. Orfeus övertalade dem med hjälp av sin musik att tillåta Eurydike att få följa med Orfeus tillbaka, på villkoret att Orfeus inte fick vända sig om och se på sin hustru, förrän de var uppe i dagsljuset igen.

Artikelbild

| Sökande. Orfeus hittar äntligen sin Eurydike.

Tilde Zeste som spelar ormen som dödar Orfeus käresta Eurydike och Amanda Engström som bland annat spelar Hades, en av dödsrikets härskare var nervösa men förväntansfulla inför premiären.

– Nu har vi väntat länge på premiär och det pirrar i magen, men det ska bli jättekul att få visa upp vad vi har repeterat sedan i höstas. Sedan hoppas vi att det blir fler föreställningar än den här, sade Tilde och Amanda innan ridån gick upp.