En förväntansfull publik på den fullsatta läktaren satt som på nålar och väntade på att ridån skulle gå upp i den nedsläckta hallen. Med en tystnad där man kunde höra en nål falla gjorde så Lucia entré med tärnor och små tomtenissar i släptåg. Efter det stämningsfulla Luciatåget tändes hallen upp och madrasser, plintar och studsmattor plockades fram så att årets gymnastikuppvisning kunde börja. Alla klubbens gymnaster fanns representerade, från små tomtenissar med mycket spring i benen till elitidrottare som slog dödsföraktade volter i luften.

Melker Bäckström Knutsson och Nisse Ljung stod med tomtemössa på huvudet och väntade på sin tur att visa upp sig för mamma, pappa och de andra i den fullsatta hallen.

– Det här är jättekul men det är lite pirrigt med så mycket folk på läktarna. Vi tränar två gånger i veckan och det roligaste är att vara på air tracken, säger de båda tomtenissarna.

Artikelbild

| Glädje. Last Christmas ljöd ur högtalarna och gymnasterna gjorde allt för att skänka julstämning i vintermörkret.

Logistiken flöt imponerande väl med mattor och redskap som bars och släpades in och ut från golvet i Idrottshuset. Medan de ideella krafterna i föreningen släpade och bar på redskapen stod Vilja Linevid med sina kompisar och laddade inför sin dansuppvisning.

– Jag tycker egentligen mest om att göra volter. Men allt är jättekul och vi har övat hela hösten på det vi ska visa upp idag, säger en spänd Vilja innan det är hennes tur att visa vad hon lärt sig under hösten.

Under kvällens Luciashow delades även ungdomsledarstipendiet ut som i år tilldelades Gabriella Petersson för sitt stora engagemang och bultande gymnastikhjärta.