Hon har stark ställning i de södra länsdelarna. Av 1 264 personkryss kom 931 från Enköping och 64 från Håbo.

– Jag är jätteglad för förtroendet, så klart. Under valrörelsen har jag också fått en bekräftelse på att många känner igen mig och jag har fört väldigt många samtal om politik, säger hon.

Jessika Roswall blir en av två M-kvinnor som fortsätter representera Uppsala län.

– Ja, tyvärr tappade vi ju ett mandat i länet. M gjorde ju inget kanonval, så på så sätt har vi väl inte nått fram tillräckligt med vår politik, fortsätter hon.

Vad tycker du om valrörelsen?

– Lite smutsigare än tidigare på nationell nivå , men lokalt har det inte känts så. Många har velat diskutera politik, till exempel i valstugan på torget, och när det är så jämnt är det också så tydligt att deras röst spelar en roll. På så sätt har det varit en väldigt bra valrörelse, säger hon.

Om det blir ett M vid regeringsmakten eller i opposition vet vi inte än. Men Jessika Roswall är inställd på en spännande period i politiken, oavsett vad statsministern heter.

Vad händer nu närmast?

– Jag är ju vice gruppledare. Det läggs ett pussel och den 24:e ska vi sätta i gång. Ungefär så. Det är ett svårt parlamentariskt läge, men det är häftigt att få vara med i fyra år till, just med alla de utmaningar som finns.