Thea Läbom slutade på andra plats med texten ”Jag är den som ljuger” i EP:s novelltävling. Hon är överraskad över att hon hamnade på andraplats i tävlingen.

– Jag blev väldigt glad, för det var första gången jag skickade in en text och så hamnar jag på andraplats, det är svårt att förklara, säger Thea Läbom.

Det var en slump att hon skickade in novellen till tävlingen.

Artikelbild

| "Jag blev väldigt glad, för det var första gången jag skickade in en text och så hamnar jag på andraplats, det är svårt att förklara" säger Thea Läbom.

– Jag skrev egentligen novellen till en uppgift jag hade i början av året. När tävlingen började tyckte min svenskalärare att jag skulle skicka in den och det gjorde jag, säger hon.

Vad handlar novellen om?

– Den handlar om en kille som känner sig ensam i skolan. Hans relation till sina föräldrar är inte så bra. Sedan stöter han på en annan kille som precis börjat i samma klass. Det är en osannolik vänskap kan man säga. Utan att säga för mycket, så vill de hjälpa varandra, säger Thea Läbom.

Hon skriver mycket på fritiden även om det går i perioder.

– Jag har mina faser. Ibland gillar jag att rita, ibland att sy och ibland gillar jag skriva. Det är inte så ofta jag har tid att skriva klart berättelserna dock, säger hon.

Vad var din inspiration till att skriva texten från början?

– Jag gillar att gå runt och fantisera om berättelser och göra egna historier. Det var en sådan historia som jag haft tankarna på ganska länge att skriva ned, säger Thea Läbom.

Det är inte omöjligt att hon ställer upp i novelltävlingen även nästa år.

– Kanske, vi får se, säger hon.

Till sist, vad ska du göra under sommarlovet?

– Jag planerar att besöka Göteborg och besöka min farmor och mina kusiner som bor där. Kanske gå på Liseberg, säger Thea Läbom.