Året var 1985 och när EP:s reporter Göran Lundberg och fotograf Stig Norling träffade idrottsföreningarna har pappersinsamlingen redan vuxit till en liten industri i Enköping.

Första måndagen i varje månad träffades ett 45-tal personer från EAI, OK Enen, Fanna BK och Vallby BoIF för att samla in det papper som folk i förväg ställt fram i trappuppgångar och villaträdgårdar. Föreningarna delade på jobbet efter ett noggrant uppgjort schema med nio distrikt.

Samtidigt gjorde Tillinge IS, Södra Trögds IK, IK Nordia, Simtuna SK, Torstuna SK och Hjälsta bygdegårdsförening ett liknande jobb i tätorterna och på landsbygden runt Enköping.

Varje månad blev det 60 ton papper och sedan starten 1976 hade det alltså blivit fem tusen ton som tvättats rent och blivit råvara till nya pappersprodukter. I runda tal motsvarar det 75 000 fullvuxna furor.

Det mesta av det insamlade pappret körde man till Vallby BoIF:aren Ulf Stabys företag Enköpings Returpapper, där Ulf och fyra anställda jobbade heltid med att tvätta, sortera och sälja pappret vidare till pappersbruken.

Pappret innebar pengar för idrottsklubbarna. 1984 tjänade de 110 000 kronor netto.