– Det känns roligt, men det var mer pirrigt förra året. Nu har man vant sig lite och Jon Henrik har ju redan satt numret en gång, säger Niklas Carson Mattsson.

Han skriver, som EP tidigare rapporterat om, bidraget tillsammans med Fredrik Kempe, David Kreuger och sångaren Jon Henrik Fjällgren själv. Det är en lugn låt med inslag av jojk. Niklas Carson Mattsson hoppas att Jon Henrik Fjällgrens lugn ska hålla i sig trots att pulsen kanske går upp i 180.

– Det viktiga är att framträdandet och låten får spegla vem Jon Henrik Fjällgren är som person, då tror jag det lyser igenom till tittarna, säger Niklas Carson Mattsson.

Men han har hård konkurrens.

– Det är riktigt bra artister och låtar i år. De håller verkligen hög kvalité, säger Niklas Carson Mattsson.

Hur känns det att stå för det första bidraget i programmet?

– Jag hoppas mest att alla har hunnit till TV-sofforna. Vi har redan gjort vår del som låtskrivare när programmet väl kommer igång. I veckan kommer jag främst att arbeta med mellannumret som också kommer att visas på lördag. Så man kan säga att jag nästan är med och jobbar med två bidrag.

Hur förbereder ni er inför finalen?

– Vi hjälper till lite med genrepet så att allt sitter, hjälper till med uppsjungning och annars mest väntar vi in att tävlingen startar.

Hur ser du på era chanser att vinna?

– Svårt att säga, det är som sagt hög kvalité på både låtar och artister i år men det vore ju skitkul om vi vann.