Det var varmt inne på Joar Blå. Värmen kom dels från det strålande och sommarlika vädret men framförallt från showkören Återsken med sina drygt 20 samspelta och sjungande medlemmar, med gott stöd från bandet på scenen.

Vi som var där fick njuta av ett pärlband med nummer som sömlöst avlöste varandra i ett fartfyllt tempo. Rock, motown, rap, disco, pop, jazz, ja, artisterna med körledaren och producenten Marcus Dannvik i spetsen bjöd på en färgsprakande cocktail av alla tänkbara genrer, till och med barber shop.

I motown-medley och disco-medley gavs fina smakprov på skicklig koreografi. Det syns att många har varit med förr och att de även har ägnat många timmar för att få stegen och sången att sitta som den smäck de utgör tillsammans.

Artikelbild

| Marcus Dannvik i "New York, New York".

Gemensam nämnare för alla låtar var ursprunget, Amerika. Vi fick se och höra klassiker som Creedences "Have you ever seen the rain", musikfilmsklassikern "New York, New York" och Lionel Richies "Dancing on the ceiling".

Det radades upp inte mindre än 22 nummer som avlöste varandra.

"Amazing America" har nu spelats för fulla hus på Joar Blå under de fyra föreställningar som showen var planerad för, den första i torsdags kväll och den sista på lördagskvällen.

Detta var, hör och häpna, den 27:e showen med Återsken sedan 1997, då allt började med "Motown Collection".

Artikelbild

| "Amazing America" värmde på Joar Blå.

Man kan säga att "Amazing America" har varit den kanske största utmaningen hittills för Återsken i och med att medlemmarna fått ägna sig åt genrer som de aldrig tidigare sjungit (som rap och jazz).