Jodå – det ska bli ett övergångsställe

Tidningen har berättat om Filip Lange som kämpar för ett nytt övergångsställe. Det blir verklighet, till och med två stycken.

Tekniska nämndens ordförande Tomas Rådkvist (MP) på plats där det ska bli ett nytt övergångsställe, mellan Munksundskällan och kommunhusets parkering.

Tekniska nämndens ordförande Tomas Rådkvist (MP) på plats där det ska bli ett nytt övergångsställe, mellan Munksundskällan och kommunhusets parkering.

Foto: Anders Jagemo

Enköping2019-10-30 11:00

Filip Lange, 14, är en i raden av många som vill få till ett nytt övergångsställe över Kungsgatan vid kommunhusets parkering och Munksundskällan. Tidningen har även berättat om trebarnsmamman Linda Forslund.

– Det har kommit in synpunkter till både politiker och tjänstemän, berättar Tomas Rådkvist (MP), ordförande för tekniska nämnden.

Han berättar att övergångsstället, till och med två stycken, ska bli verklighet.

Enligt gatuavdelningens planering ska det bli ett nytt övergångsställe över Kungsgatan vid kommunhusets parkering och ett annat vid Idrottsallén. Mellan övergångsställena ska dessutom hastigheten begränsas till 30 kilometer i timmen.

Samtidigt ska busshållplatsen på en sida av gatan flyttas. Nytt ytskikt ska läggas på båda busshållplatserna. En ny gång- och cykelbana ska dessutom anläggas vid Munksundskällan.

– Man tar ett samlat grepp i hela området. Planeringen ska vara klar i januari. Själva arbetet kan förmodligen börja någon gång på senvåren, berättar Tomas Rådkvist.  

Enköpings kommun har tidigare tagit bort många övergångsställen, bland annat på den aktuella platsen. Tomas Rådkvist har tidigare varit skeptisk till trafiksäkerhetsnyttan av att ta bort övergångsställen, men fått ta del av statistik som har "omvänt" honom.

Men i det här fallet behövs övergångsställen.

– Det är en överfart som används flitigt. Det är helt klart ett behov. Det finns ställen där det verkligen är motiverat att ha övergångsställen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!