Dubbla hemmasegrar i Mini-Stratospoolen

Filip Karlsson och Emil Tibblin var de hemmaspelare som blev klassegrare i Idrottshuset.

Emil Tibblin tog hem klass 4 vid Mini-Startospoolen via femsetare i finalen.

Emil Tibblin tog hem klass 4 vid Mini-Startospoolen via femsetare i finalen.

Foto: Anders Hallman

Bordtennis2019-10-21 06:30

Endagarstävlingen Mini-Stratospoolen har till skillnad mot motstratos Enköpings mastodonttävling i början på året ett betydligt mindre deltagande och det var bara fyra klasser som kommer till spel i två omgångar. Trots det var närmare 100 bordtennisentusiaster i gång under söndagen.

– I den här formen och med det nuvarande namnet har vi spelat i fem år, sedan har tävlingen funnits längre och hetat lite olika, säger tävlingsledare Ulf Pettersson som precis som vanligt hade en mycket väloljad stab till sitt förfogande i dagarna två.

Stratos Filip Karlsson var toppseedad i klass 1 och motsvarade de högt ställda förväntningarna. Han tappade faktiskt bara två set i slutspelet och vann med klara 3–0 i finalen mot Österåkers Tomas Bennborn.

Betydligt tuffare väg till triumfen hade Emil Tibblin i klass 4. Semifinalen vanns i fem set och i finalen mot Västerås Joel Johansson var Emil i underläge 1–2 i set innan han fick ordning på spelet. Speciellt imponerade är Emils seger med tanke på att han hade vänsterarmen i gips under tävlingen.

Även Stratos Robert Jernkvist tog sig till final, det var i klass 3, men väl där fick han ge sig.

På lördagen avgjordes Ungdomstouren för de som inte spelat bordtennis så länge. Även där rönte dock flera lokala spelare stor framgång i olika klasser. Hela sex vinnare kom från Bålsta och Enköping.

Från Bålsta BTK var det Noah Ekvall, Victor Sundström och Rasmus Åhlfeldt som tog varsin klasseger medan vinnarna från Stratos var Morgan Törnqvist, Benjamin Ringius och Alfred Henriksson.

Toppseedade hemmahoppet Filip Karlsson tog hem klass 1.
Toppseedade hemmahoppet Filip Karlsson tog hem klass 1.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!