Albumet, med 20 spår, är uppföljaren till Kari Ylivallos första EP vid namn 'Different Moods, Pt. 1'. 

– Skivan har en väldigt lugn känsla över sig. Men jag har inte fastnat för någon specifik stil. Några låtar är lite poppigare i soundet medan andra kanske är lite jazzigare, säger Kari Ylivallo.

 

Artikelbild

| Efter att ha jobbat som musiklärare i 35 år gick Kari Ylivallo i pension för två år sedan för att satsa på musiken. "Jag vill vara en sån person som gör istället för att inte göra".

Samtliga låtar på albumet är instrumentala, alltså utan sång.

– Det blev så, jag vill ju inte sjunga själv på skivan utan skulle i sådana fall låta någon annan göra det. Några låtar har jag skrivit text till, men överlag trivs jag med det instrumentala, säger Kari Ylivallo.

Efter att ha spelat musik i över 50 år känner sig Kari bekväm med många instrument och har spelat in alla instrument på albumet på egen hand.

– Jag har arbetat som musiklärare i 35 år och jag vet hur musik fungerar, säger han.

 

Musikskapandet har blivit lite av en nygammal hobby.

– Jag tog pension ett år tidigare för att jag bestämde mig för att vara en sån person som gör saker snarare än tänker att jag skulle ha gjort något. Så jag gick i pension och ville satsa på att skriva musik, säger Kari och fortsätter:

– Det har varit väldigt utvecklande för mig.

Vad har du tagit inspiration av när du har skrivit låtarna till de här skivorna?

– Jag har ju upplevt alla epoker av pop sedan Beatles och framåt. Men jag har lyssnat mycket på Steely Dan och progressivare band som Yes och King Crimson.

Vad händer härnäst?

– Sedan sommaruppehållet har jag redan skrivit klart 10 låtar, så jag fortsätter nog att skapa på!