Vad vill KD göra med Kulturhus Joar?

Hur ser prioriteringen ut för Kulturhus Joar jämfört med kommunhuset, undrar Jesper Englundh

Hur ser prioriteringen ut för Kulturhus Joar jämfört med kommunhuset, undrar Jesper Englundh

Foto: Anders Jagemo/Arkiv

Insändare2019-11-06 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Upplevelsenämndens kristdemokratiska ordförande Kristina Eriksson skriver i EP 26 oktober  att Kulturhus Joar ska stå klart senast 2023. Detta enligt kommunfullmäktiges beslutade plan. En plan, som enligt mig, är färdigutredd och som väntar på leverans. 

Under det år som kristdemokraterna haft ordförandeklubban i upplevelsenämnden så har arbetet med kulturhus stannat av. Under årets början startade ytterligare en utredning men tyvärr så spelar det inte en så stor roll. Problemet ligger nämligen inte i att frågan är outredd utan snarare i bristen på den politiska viljan. Det är nämligen styret i upplevelsenämnden som behöver göra en beställning på vilket kulturhus som de anser sig behöva. Här åligger ett stort ansvar på Kristina Eriksson (KD). Hon behöver uttrycka den politiska viljan och få den beslutad i upplevelsenämnden. 

Med anledning av denna otydlighet har jag till kommande kommunfullmäktige ställt en interpellation (debattfråga) till Kristina Eriksson (KD). Där frågar jag vad som är kristdemokraternas politiska vilja med Kulturhus Joar samt om detta är prioriterat i förmån för ett nytt kommunhus. 

Jag ser fram emot debatten och svaret. Debatten sänds live på kommunens hemsida 11 november. 

Karta: Joar Blå