Kulturhuset ska vara klart senast 2023

Upplevelsenämnden och tekniska nämnden ska göra sitt yttersta för att ett nytt eller ombyggt kulturhus på Joar står klart senast 2023 skriver Kristina Eriksson och Tomas Rådkvist,

Upplevelsenämnden och tekniska nämnden ska göra sitt yttersta för att ett nytt eller ombyggt kulturhus på Joar står klart senast 2023 skriver Kristina Eriksson och Tomas Rådkvist,

Foto: Anders Jagemo/Arkiv

Insändare2019-10-26 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En fråga som länge diskuterats och utretts i Enköping är kulturhus, kulturskola och Joar, ibland i samma projekt, ibland som olika delar i en helhet. En ombyggnad av Joar till kulturskola/kulturhus upphandlades 2016 men avbröts framförallt av kostnadsskäl och sedan dess har frågan berörts igen i olika utredningar men inga konkreta förslag har ännu tagits upp till politisk behandling och beslut.

Såväl upplevelsenämnden som tekniska nämnden har en längre tid haft i uppdrag att komma med nya förslag och många Enköpingsbor undrar vad om egentligen händer i frågan. Det är upplevelsenämnden som är beställare av ett nytt eller renoverat kulturhus och tekniska nämnden som projekterar och bygger samt hyr ut lämpliga lokaler, därför är en tät samverkan viktig för att nå framgång och det samarbetet går nu in i en ny fas.

Upplevelsenämnden och tekniska nämnden kommer fortsättningsvis, helt i enlighet med kommunens nya styrsystem som bygger på samverkan mellan nämnderna, med gemensamma krafter och ambitioner göra vårt yttersta för att se till att kommunfullmäktiges plan om ett nytt eller ombyggt kulturhus på Joar står klart enligt plan senast 2023. Redan i slutet av 2019 kommer viktiga pusselbitar att finnas på plats, som också ger kulturen i Enköping svar på fler frågor än kulturhus på Joar. Det är ett löfte.

Karta: Joar Blå