Insändare Wow! Det är med stor förvåning vi har sett de senaste dagarnas debatt om vårt arbete för att bygga en bra plats för skate i Enköping. Vi i detta sammanhang är Enköpings Extremsport (förening med över 200 medlemmar) och Upplevelsenämndens ordförande (med ansvar för fritid och kultur).

Vi är däremot inte förvånade över uppståndelsen. För vi har jobbat i många år för att möta den höga efterfrågan. Det har vi för att skatehallen i Ungdomens Hus är proppfull av entusiaster. Det har vi för att många barn- och ungdomar tvingas resa bort från Enköping för att kunna vara aktiva. Det har vi för att utövarna hela tiden blir allt fler.

Men vi är faktiskt förvånade över att Parkstiftelsens bidrag till en framtida skatepark väcker sådan uppståndelse och osäkerhet. Varför sådan pajkastning och varför dessa fastlåsningar? Parkstiftelsen verkar veta vad de vill med pengarna – de vill bygga skatepark. Nu är det vår tur att berätta vad vi redan gör och vad vi faktiskt vill.

Vårt arbete med en skatepark i Enköping är en trestegsraket i armkrok mellan oss i Enköpings Extremsportsförening och Upplevelsenämnden. Vi välkomnar gärna fler!

Den första raketen har precis avfyrats. Den möjliggör för Extremsportföreningen att nyttja plattan för den gamla ”curlinghallen” till att snabbt forma Enköpings gemensamma skatepark. Den skateparken, i miniatyr, är i gång dygnet runt och den byggs med ideella krafter. Dessutom har Upplevelsenämnden vid flera tillfällen beslutat om att tillföra ekonomiska medel som stöd för projektet.

Den andra raketen håller vi på att forma. Där jobbar vi för att bygga en bra skatepark för skateboard, inlines, kickbike och BMX på Korsängsfältet där idrotten ska samlas de närmsta åren. Vi vet redan att familjebadet placeras där och vi vill hänga på det tåget. Där pågår utredningarna för fullt!

Den tredje raketen kan bara avfyras när skateparken på korsängsfältet är klar. Då vill vi forma hela området, inkluderat Pilotbacken, till ett actionområde för spontanidrott över åldersgränserna där även mountainbike, hinderbanor, parkour och snowboard får plats.

Enköpings Extremsportförening och Upplevelsenämnden vet att samarbete är den bästa lösningen för att få våra tre raketer att lyfta. Därför vill vi nu vara tydliga med att parkstiftelsens pengar ska gå till en framtida grön skatepark. För vi vill verkligen komma igång!

Avslutningsvis så vill vi bara betona att en skatepark mycket väl är en utvecklad del i parkstaden Enköping och vi önskar därför en ökad dialog över gränserna om detta så att vi hamnar rätt.