Insändare Svar på insändare 12/1

LÄS MER: Biblioteket som försvann

Tack för ditt engagemang i frågan om bibliotek i Grillby. Vi delar ditt intresse för ett levande Grillby och ortens bibliotek. Som en landsbygdskommun är det angeläget att alla får jämlik tillgång till kultur- och fritidsverksamheter. Vi arbetar för fullt med att få till en så bra lokallösning som möjligt för filialbiblioteket i Grillby. Bokbussen kommer fortsätta besöka Grillby fram till att ny lokal är löst.

Lösningen med Bokbussen utanför matbutiken Tempo har inneburit flera positiva effekter. Vi har både fått fler besökare och även hittat nya målgrupper. Människor som tidigare inte besökte filialen har nu hittat till bibliotekets verksamhet via bussen. Alla barn i Grillbyskolan har tillgång till skolbiblioteket som vanligt.

Vi hoppas att både våra nya och gamla besökare följer med oss när vi har hittat en ny permanent lokal i Grillby.

Vi har undersökt lokalerna vid torget men de passar tyvärr inte för biblioteksverksamhet. Vår ambition är att inom kort hitta passande lokaler i centrala Grillby så vi kan öppna portarna till filialverksamheten igen. Vi letar för fullt och återkommer så fort vi har löst lokalfrågan.