Seger efter 146 utvisningsminuter

Bålsta HC fortsätter att ånga på och har hittat formen rejält i trean. Mot Österåker fick man revansch i en tillställning präglad av mängder av utvisningar.

Dennis von Walden har varit ett tillskott i Bålsta sedan återkomsten.

Dennis von Walden har varit ett tillskott i Bålsta sedan återkomsten.

Foto: Robin Widing/Arkiv

Ishockey2019-10-30 18:00

Bålsta HC drog på sig 39 utvisningsminuter i bortamatchen mot Österåker. Hemmalaget drog på sig smått häpnadsväckande 107 – 99 av dem i tredje perioden i och med bland annat dubbla matchstraff.

– Matchen i sig var inte ful på något sätt, utan det handlade om att domaren höll en korrekt nivå helt enkelt och vågade ta de utvisningar som andra domare kanske inte gör ibland, säger tränare Mikael Trång.

Målen då? Jo, där var det Bålsta som var starkast och vände ett underläge till seger med 4–2.

– Jätteglad över segern och den moral vi visade upp. Det var ingen toppenmatch, men vi fortsatte trumma på med det vi vill göra trots underläget och det gav resultat, summerar Trång och fortsätter:

– Det var lite öppen gata i mittzon från båda lagen under första perioden och stundtals blev vi lite bekväma. Men med det laget vi har fått nu så blir vi inte lite hårt straffade.

I och med segern har Bålsta nu endast tre poäng upp till en plats bland de fyra främsta och därmed en plats i alltrean. Precis över strecket finns Östervåla – som Bålsta tar sig an på fredag.

– Hockey är kul just nu och spelare som Dennis von Walden visar verkligen på ute på isen. Jag är jätteglad över att vi har det här att bygga vidare på nu, avslutar Mikael Trång.

Matchfakta

Österåker – Bålsta HC
Hockeytrean Östra A
Målen: 1-0 (20.57) Matej Ninaj, 2-0 (35.15) Matej Ninaj, 2-1 (38.15) Tim Ljungberg Kenttamää, 2-2 (47.04) Viktor Brask, 2-3 (56.17) Stefan Forsberg, 2-4 (59.47) Christoffer Olsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!