Proppen ur för Bålsta i storseger

Snacka om islossning. När Bålsta HC besökte Waxholm för en bortamatch släppte det rejält i det offensiva spelet.

Bålsta HC tog sin andra raka seger i hockeytrean mot Waxholm.

Bålsta HC tog sin andra raka seger i hockeytrean mot Waxholm.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-10-24 10:52

Bålsta HC stod för en stark insats i bortamötet med Waxholm. BHC satte gasen i botten i de avslutande två perioderna och vann till sist med hela 6–1 och tog sin andra raka seger.

– Jättekul! Vi är inte så förvånade egentligen. Det är väl för tidigt att säga att vi har vänt på steken, men det ser bra ut nu, konstaterar coach Mikael Trång.

Joakim Gustafsson och Filip Ljung förde upp BHC till 3–1 i andra, innan Ljung fortsatte med att utöka i inledningen av tredje. Johan Hellgren och Joakim Lundqvist fastställde sedan slutresultatet.

– Skulle säga att vi fick vara det spelförande laget och vara effektiva. Vi gjorde det som vi snackat om på träningarna: vi vågade ta skotten och gjorde det enkelt för oss i egen zon.

Vad beror uppryckningen på som vi sett de senaste matcherna?

– Grunden är att ha hockeyspelare som klarar av spelet vi vill spela. I inledningen spelade vi för svårt, men nu har vi fått in spelare som Dennis von Walden, Viktor och Oskar Brask och Tim Ljungberg-Kenttämaa och någon till. De gör skillnad och så enkelt är det.

Hur skön var segern och att ni fick det att lossna?

– Segern var oerhört skön för det gav oss som lag ett kvitto på att det vi håller på med funkar. Vi är inte fel ute och har inte varit det heller. Det krävs helt enkelt lite tid med den försäsongen vi hade, avslutar Trång.

Matchfakta

Målen för Bålsta: 1–1 Tim Ljungberg-Kenttämaa, 1–2 Joakim Gustafsson, 1–3 Filip Ljung, 1–4 Filip Ljung, 1–5 Johan Hellgren, 1–6 Joakim Lundqvist

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!