Inga poäng för ESK trots en drömstart

ESK Hockey gjorde en slät figur och förlorade med 4-6 mot Hanviken i Bahcohallen

Glenn Guttelvik är nära att näta för ESK mot Hanviken.

Ishockey2019-11-03 19:25

Det var ingen stark insats som ESK Hockey bjöd de 248 personer som tagit sig till Bahcohallen på.

– Vi fick för bra start, sedan arbetade vi bara åt ett håll. Var inte tillräckligt ödmjuka utan trodde det skulle lösa sig, sa den besviken ESK-tränaren Johan Jonsson direkt efter matchen.

Den bra starten handlade dels om att lånet från Almtuna, Hugo Lindman Gustafsson, fick en dröminledning i sin nya klubb då han på sitt första skott satte 1–0. Då hade matchklockan bara tickat dryga tre minuter. 39 sekunder senare låg pucken återigen i nätet bakom Hanvikens keeper. Efter riktigt bra hemmaspel i hela bytet gjorde Dennis Näslund Nordqvist mål.

– Vi trodde det skulle bli enkelt hela kvällen efter det, men det går inte enkelt någon kväll någon gång, menade Jonsson.

Det dröjde nämligen inte länge innan Hanviken hade kvitterat. ESK åkte på två snabba utvisningar och bortalaget drämde in puckar i både fem mot tre och fem mot fyra. Efter åtta minuter var det återigen oavgjort.

Det dröjde till den andra perioden innan nästa målexplosion drog igång. ESK fick tidigt sin första chans i numerärt överläge. Och den tog man. Robin Nilsson sköt två gånger om och vid det andra försöket for pucken in i nätmaskorna. Applåderna hade knappt tystnat innan Hanviken återigen kvitterat.

Svagt försvarsspel gav Hanviken tre chanser innan de väl satte pucken bakom Simon S:t Cyr.

– Stundtals spelade vi bra men i framför allt försvarsarbetet kom vi inte upp i godkänd nivå.

Men Ludwig Ahlin tryckte in pucken från nära håll bara minuten efter kvitteringen. Hanviken gick dock till den sista perioden i ledning. Två skott i krysset, det första från blålinjen och det andra kom från mitt i slottet där ESK:s markeringsspel lämnade en del frågetecken.

ESK skulle jaga mål i den sista perioden men skapade förvånansvärt lite. Ofta fastande laget redan i uppspelsfasen.

– Vi hjälpte inte varandra optimalt, vi hoppas att puckar ska gå fram istället, sa Jonsson.

Och några puckar gick aldrig fram utan ESK gjorde inte fler mål. Istället punkterade Hanviken matchen när laget ånyo fick chansen i power play med sju minuter kvar. Efter 4–6 orkade aldrig ESK hota om poängen.

Backen Hugo Lindman Gustafsson är utlånad från Almtuna i minst tre veckor och gjorde en godkänd debut. Nyförvärvet Felix Lundqvist gjorde också sin första match i ESK-tröjan men var ganska anonym.

För ESK gäller det att slicka såren snabbt och försöka spela bättre mot Väsby på bortais på onsdag.

Hugo Lindman Gustafsson gjorde ESK-debut och satte en puck i nät.