"Finns några SSL-matcher på CV:et"

Ett starkt Loke fyllt med SSL-rutin blev en för svår för att knäcka för Enköpings IBK. "De hade fler växlar till slut", säger Andreas Olofsson.

Enköping kunde inte rå på ett starkt Loke i Uppsala.

Enköping kunde inte rå på ett starkt Loke i Uppsala.

Foto: Robin Widing

Innebandy2019-10-26 19:01

Loke, en av seriens på förhand största favoriter, är inget lag man kan slappna av mot. Det fick Enköpings IBK erfara när man tog sig an Uppsalalaget på bortaplan.

Första kvarten gick nämligen Loke upp till 4–0, innan EIBK kunder reducera via Jonathan Piispanen.

– Vi tappade dem ju i första framför allt. Men sen är de ett starkt lag, så är det. Det finns ju några SSL-matcher på CV:et där om man säger så, konstaterar Andreas Olofsson.

I andra perioden hände sedan något. EIBK fick ny kraft och tog över näst intill totalt. Den inför säsongen återvändande Linus Sjöquist satte 4–2 och gav Enköping rejäl känning. Man lyckades dock inte ta sig närmre inför tredje i och med att Loke satte 5–2 med fyra minuter kvar.

– Vi rättade verkligen till spelet i andra och tog över. Vi kände verkligen hopp när vi krympte till 4–2 och det var kanske vår bästa period såhär långt. Tyvärr orkade vi inte hålla uppe det i tredje sedan och de hade några fler växlar än oss trots allt.

I tredje var Loke starkare och till sist slutade det 8–3.

– Med lite tid efter matchen så gjorde vi det ändå bra, även fast det finns flera saker som vi måste rätta till. Stressen i våra anfall och hanteringen av bollen i de situationerna är två saker. Men vi får ladda om så hoppas vi att Skutskär ska kunna få sota för det här på fredag, säger Olofsson.

Efter Skutskär på fredag väntar dessutom Hagunda på söndagen.

Målen i EIBK gjordes av Jonathan Piispanen, Linus Sjöquist och Martin Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!