Inomhusserien återkommer i vinter

2019 blir året då Fotbollsalliansens inomhusserie återkommer på dagordningen. "Det är en tradition så det är roligt att vara tillbaka", säger Kent Sundelin.

Fotbollsalliansens Inomhusserie återkommer i vinter.

Fotbollsalliansens Inomhusserie återkommer i vinter.

Foto: Magnus Eriksson/Arkiv

Fotboll2019-11-13 15:30

Ifjol var det en vattenläcka i Idrottshusets C-hall som satte stopp. När den nu är åtgärdad och Idrottshusets andra renoveringar är avklarade är det återigen dags för inomhusfotbollen att ta plats i Idrottshuset.

Detta genom att Fotbollsalliansens inomhusserie återigen startar upp, med spel under sex helger.

– Känns jätteroligt och responsen har varit bra från de lokala klubbarna, som den alltid är och har varit. Det känns kul och positivt att vi kan starta upp igen nu, säger Kent Sundelin, ordförande i Enköpingsortens fotbollsallians.

Totalt har man till årets serie kunnat locka totalt 13 lag, varav tio herrlag och tre damlag.

– Herrlag är det ju gott om, även om man kanske hade önskat ett par till. Men tio är helt okej. Tre damlag känns också okej i och med att de lite mindre föreningarna inte har samma grepp om sina trupper vid den här tiden på året. Sammanfattningsvis känns det som vi fått ett bra startfält med tanke på att lagen egentligen är i vila nu och framöver.

Det första speldatumet för turneringen är den 24 november och sedan spelar man 1 december, 15 december, 21-22 december och final den 6 januari.

Herrlag i turneringen är i grupp A: Enköpings SK, Enköpings IS, United (kombinationslag), Örsundsbro IF och IK Nordia. I grupp B: Fanna BK, Håbo FF,  SK Elvan, Syrianska FF, och Södra Trögds IK. 

Damlagen som deltar är Håbo FF, Fanna BK och Enköpings SK och där möts man i en rak serie med dubbelmöten.

Karta: Idrottshuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!