Det blev ett riktigt målkalas när Fanna 2 besegrade Lagunda på bortaplan. Lagets för divisionen utvecklade spel fortsätter att bära frukt.

– Vi spelar bra fotboll, från backlinje upp till forwards. Vi gjorde i stort sett alla mål i den här matchen via egna uppspel, säger tränare Anders Olsson.

Det var också Fanna som tog kommandot omgående i matchen. Efter 30 minuter spelade hade man också 0-3, genom mål av i tur och ordning Micael Tuhkanen gånger två och Edvin Pettersson.

– Tuhkanen gör väldigt mycket. Det är en spelare som det är skönt att ha i laget, han hjälper till så mycket och får de andra att skärpa sig lite extra, säger Olsson.

Det skulle komma mer från Tuhkanen i matchen. Men den första halvleken slutade med tremålsledning.

I andra dröjde det en kvart innan Tuhkanen åter var i farten. Med sitt tredje mål innebar det inte bara ett hattrick, utan också utökad ledning till 0-4. Med sju minuter kvar fastställde Erik Dahlberg slutresultatet 0-5.

– Jättekul för Erik att få göra ett mål. Han är en spelare som varit med länge i klubben och som man unnar ett mål, säger Anders Olsson.

Imorgon möter Fanna 2 konkurrenten Nordia i en ren seriefinal.

– Det kommer antagligen att vara i den matchen som serien avgörs – får se vem som tar hem det.

Lika roligt är det inte för Åsunda. Med sina fem poäng är det inte mycket som talar för att man klarar nytt kontrakt. I helgen kom ytterligare en förlust. 2-3 mot Hagby.

– Jag tycker vi spelar bra fotboll, men tyvärr så är det så tråkigt att det blir åttan nästa säsong, säger tränare Peter Johansson.

Målen gjorde Timothy Westlund och Johan Wärn.

Fannas kommande motståndare, Nordia, fick under helgen tre gratispoäng. IF Vesta 2 lämnade nämligen WO, och Nordia inkasserade därmed en vinst med 0-3.