Pizzakartongerna står staplade på varann och läsken står på kylning i kylskåpet. Det är lugnt och städat på V-boden i väntan på servering till eftermiddagens filmvisning. Det är första gången som kommunens fritidsklubbar och fritidsgårdar har öppet på jullovet och det är uppskattat av barnen och fritidsledarna på V-boden på Västerleden.

– Vi gör det här på prov, med pengar från kommunen har vi kunnat ha öppet på jullovet, något vi inte har haft möjlighet att ha tidigare. Det finns många som inte har någon möjlighet att göra något under jullovet. Vi vill ge alla chansen att få göra något roligt, säger Line Nyström som är fritidsledare på V-boden.

Fritidsklubbarna och fritidsgårdarna Romberga, V-boden och Ungdomens hus är öppet för alla, årskurs 3-6 har sina aktiviteter mellan 14-17 och årskurs 7 till och med 19 år mellan 18-19. Dagarna och kvällarna är fyllda med aktiviteter som filmkväll, bio, pulka och skridskor. Utflykter till Västerås och Uppsala finns också på listan för aktiviteter under jullovet, något som Javad Tajik tycker ska bli roligt.

Artikelbild

| Smaskens. Line Nyström serverar kebabpizza som är Javad Tajiks favoritpizza. Sedan blir det film och häng med kompisarna.

– Det är jättekul att det här finns, det är tråkigt att bara vara hemma. Här kan man träffa kompisar och göra roliga grejer, säger han.

Helena, Ayse och Naomi sitter och äter pizza och väntar på att dagens film ska börja.

– Vi brukar gå hit varannan fredag annars, men nu på jullovet ska vi gå hit varje dag. Det är kul att träffa kompisar och sitta i mysrummet och prata och längta till i morgon, säger tjejerna och tar en tugga av pizzan.