Det är en föreställning inspirerad av människans ständiga försök att utmana tyngdlagen och konflikten mellan människa och extrema väderförhållanden. Föreställningen spelas på Västmanlands Teater i september och i december.

Under är den tredje och avslutande delen i regissören Olle Strandbergs Under-trilogi. Tematiken om den oundvikliga kraschen och återkomsten har Olle tidigare utforskat i föreställningarna Undermän (2010) och Underart (2014) – två Cirkus Cirkör-föreställningar som turnerat världen runt.

Under handlar om människans ständiga försök att utmana tyngdlagen, om den eviga konflikten mellan människa och väder. Och om att tämja det otämjbara.

Artikelbild

| Under. Den 14 september är det världspremiär för Västmanland Teaters och Cirkus Cirkörs gemensamma produktion Under – Om människa mot väder.

– För att skapa Under har jag tagit klivet bort från fast mark. Jag har kastat mig ut från höga höjder, känt doften av moln och fascinerats av underlaget som närmar sig. Konstruerat luftplattformar som ljudlöst glidit fram över marken förankrade i luftballonger. Med dessa nya perspektiv tar jag mig nu an en verklighet där allt är för högt, för stort, för tungt och för svårt. Intensiteten skruvas upp. Vi gör allt fullt ut, Olle Strandberg.