Uppsala stadsteater har den 1 september invigt en ny scen, Intiman, med föreställningen Det finns ingen nysnö med Åsa Forsblad Morisse och Stefan Clarin och pianisten Daniel Tilling. En pjäs med fokus på 1930-talet i musik, teater och supé.

I höst blir det lunchteater, poesi- och musikprogram och samtalsserien Samtid! Kom närmare.

16 september har Uppgång och fall, en pjäs med ” skarpsinnig samhällskritisk humor”, premiär och 23 september möts opera och teater i Carmen på Stora scenen i Anna Bergmanns regi. Fahrenheit 451 i regi av Dennis Sandin spelas 6 oktober och 30 november är succéregissören Ronny Danielsson tillbaka med Bröderna Lejonhjärta, Astrid Lindgrens berättelse om syskonkärlek och mod – och rätten till liv och frihet. I december får Massakerguden premiär, skriven av franska Yasmina Reza. Däremellan blir det program för barn och unga och bland annat nypremiär på vårens premiär Löwensköldska ringen – trilogin.

Artikelbild

| Uppsala. Bröderna Lejonhjärta får premiär på Stora scenen på Uppsala stadsteater den 30 november.

Västmanlands teater startar hösten med en världspremiär, Under, en samproduktion med Cirkus Cirkör om människans futtighet i det stora. Den spelas 14 -24 september och i mellandagarna. Under går vidare till bland annat Eskilstuna, Gävle, Stockholm, Göteborg och Prag.

13 oktober ges Kärlekskriget – en opera baserad på Ebba Witt Brattströms roman Århundradets kärlekskrig och 18 november ges Broarna i Madison County, en roman av Robert James Waller som filmatiserats och spelats som musikal på Broadway. Nu spelas den för första gången i världen som teaterpjäs. Medverkar gör bland andra Samuel Fröler.

Enköpings riksteaterförening bjuder på inte mindre är fem föreställningar i höst. Först ut alltså Kultakausi – Strålande tider.