Agneta Björklund är bosatt i Enköpings kommun och arbetar färgstarkt och expressivt. Hon målar intuitivt och experimenterar gärna. Det handlar ofta om stämningar och känslor i flammande färger i olja eller akvarell.

Övriga i sextetten kommer från Västerås, Kolsva eller Salatrakten i grannlänet. Benny Stigsson och Fredrik Flodin, Kolsva, gillar akvarellmåleriet och målar både natur och människor. Fredrik Flodin har gått i kurser för Benny Stigsson. Både Fredrik och Benny har ställt ut i Enköping tidigare bland annat på Sagågalleriet i Nykvarn. Benny ställde nyligen ut på Toras bodars galleri i Enköping.

– Jag bor i Örsingsbo utanför Sala och målar landskap, blommor och en del fåglar i olja. Jag jobbar mycket med ljus, skuggor och djupet i tavlorna. Tidigare har jag ställt ut bland annat på Sagågalleriet i Nykvarn och Enköpings hamnmagasin, berättar Siv Lilja.

Artikelbild

Akvarell. Fredrik Flodin, Kolsva, gillar att måla akvareller.

Susanne Hiller, Västerås, arbetar i metall, glas och lera. Hon är medlem i Konstnärernas Kollektiv Verkstad (KKV) . De skålar hon visar på utställningen handlar om sorg (den svarta glasyren) där kontrasten med alla engobe färger är glädjeämnen i vardagen. Hon har många kurser i keramik och glas bakom sig bland annat på Skinnskattebergs och Burträsks Folkhögskolor.

– Det skall bli roligt att ställa ut på Brobygård, säger Susanne.

Att Agnes Starfelt Olofsson, Västerås, sysslade under många är med jazzdans/showdans vilket avspeglar sig i hennes mustiga kvinnobilder.

Agnes är fritidspedagog och har lång erfarenhet av att arbeta kreativt med barn.

Artikelbild

Båtar. Konst av Benny Stigsson, Kolsva.

– 2008 kom jag i kontakt med bildterapi. Där började mitt måleri mer på allvar. Jag har gått kurser i Vedic Art med de 17 principerna och varje sommar åker jag till Medevi Brunn för att måla en vecka. Jag är med i en konstnärsgrupp som heter Painkiller och vi har haft två utställningar och har också haft en utställning med både bild och textil.

- Jag älskar färg. När jag är bland tyger, garner och konstnärsfärger, då är jag i paradiset.

Artikelbild

Konst. Susanne Hiller, Västerås, är medlem i Konstnärernas Kollektiv Verkstad.

Alla sex har tidigare ställt ut i flera samlingsutställningar och konstrundor. Utställningen pågår 9-29 september och är den sista utställningen för året i Broby gårds nyöppnade galleri.